Legacy - arven

Boksesporten har tradisjon for å videreføre kunnskapen lært fra forrige generasjon og videre til den neste generasjonen. 

Vår klubb B-30 ble stiftet i 1930 og siden da har vi sett lidenskapelig engasjerte trenere og ledere utvikle boksere til å nå mål de ikke hadde trodd var mulig. Flere boksere blir trenere og ledere etter å ha bokset sin siste kamp, og bringer kunnskapen videre. Dette går igjen hos bokseklubber over hele verden. 

På våre reiser i inn- og utland  har vi også erfart hvordan den globale boksefamilien tar vare på hverandres utøvere for å bidra til deres utvikling og suksess. 

Ved Legacy Boxcup ønsker vår klubb å hedre alle trenere, ledere og boksere som har inspirert så mange for å trene og kjempe hardt i den edle idretten vil alle elsker. 

Ved Legacy Boxcup ønsker vi å hedre idretten boksing og de verdier som den representerer: respekt, disiplin, hardt arbeid og ydmykhet. Og Ære. 

Velkommen til Legacy Boxcup for å kjempe for 

"The Legacy Belt".

Henry Tiller

(1914-1999)

B-30s bokser Henry Tiller startet sin karriere som en 17 åring i 1931 da han ble norsk ungdomsmester. Han vant 5 norske elite-mesterskap før andre verdenskrig brøt, og under krigen ble det av naturlige årsaker ikke bokset nasjonale mesterskap.

I 1936 deltok Tiller i de olympiske leker i Berlin. Etter fire seire tapte Tiller finalen mot franskmannen Jean Despeaux, og vant dermed olympisk sølv. Senere samme år møtte han samme bokser i to kamper, og beseiret han begge ganger. Den ene av disse kampene ble utkjempet i Trondheim og det var enorm jubel da flere tusen ble vitne til at Tiller slo den regjerende olympiske mesteren!

Henry Tiller bokset hele 158 amatørkamper, med kun 22 tap.

I 1940 ble Tiller profesjonell, men bokset kun noen få kamper i tidsrommet 1940-41. Tiller deltok også i en oppvisningskamp mot daværende profesjonell verdensmester i tungvekt, Ingemar Johansson i Trondheim i 1959.

Etter at Henry avsluttet sin aktive karriere, bidro han i klubben som trener i flere år. Morten Skotnes, mangeårig trener i klubben, husker Tiller som en bestemt og dyktig trener som med sine meritter og profesjonalitet ble et forbilde for mange av de bokserne som kom etter han.

Hans minne lever sterkt i hjertene til de som ble kjent med ham, og hans ånd er fortsatt med oss.

Svein Erik Paulsen

(1946-  )

B-30 vil fortsette å løfte frem noen av våre store profiler, da det er dette Legacy Box Cup handler om; å løfte frem og ære de som har gått opp løypa og brakt sine erfaringer videre til neste generasjon.

B- 30 har hatt mange storboksere, men den største av dem alle er kanskje Svein Erik Paulsen, også kjent som "Spiker`n". Makan til innholdsrik karriere skal man lete lenge etter i Norge! En lang amatørkarriere resulterte i seks norske og to nordiske seniormesterskap i tillegg til deltakelse i olympiske leker i 1972. Han skulle også deltatt i Mexico-OL fire år tidligere, men en skade satte dessverre en stopper for den muligheten.

Etter OL startet "Spiker`n" en fantastisk profesjonell karriere som ble kronet med Europamesterskap, for øvrig en tittel han forsvarte flere ganger. Han fikk også muligheten til å bokse om den profesjonelle VM-tittelen, en kamp han var svært nær ved å vinne. Litt mer kynisme ville mest sannsynlig gitt ham VM-tittelen den gangen!

Hans karriere varte i hele 17 år, og han bokset sin siste profesjonelle kamp i Bergen i 1978. På sitt beste var han rangert som nr. 2 i verden av det anerkjente boksemagasinet «The Ring Magazine». Han ble også tildelt trøndersk idretts høyeste utmerkelse, nemlig Olavsstatuetten i 1974.

Svein Erik var og er en bauta i norsk og trøndersk idrettshistorie. Han har i tiden etter sin aktive karriere fungert som trener både i moderklubben B-30 og Sportsklubben Ulfan. Vi i B-30 er svært stolte av "Spiker`n" og han er en stor inspirasjon for klubbens fremadstormende talenter!

Morten Skotnes

(1962-  )

En av våre beste boksere på slutten av 70-tallet og begynnelsen på 80-tallet var utvilsomt Morten Skotnes. Han var i en årrekke av de bokserne det var mest ubehagelig å møte i den firkantede ring, mye på grunn av sine overlegne tekniske og taktiske ferdigheter. Han ble norsk seniormester i 1981, i tillegg til mange seire i tøffe internasjonale turneringer, lagkamper og landskamper.

Mye av den kunnskapen Morten har om boksing har han overført til andre gjennom en fantastisk trenerkarriere. Det er ikke mange trenere som har betydd så mye for rekruttering og talentutvikling innen boksesporten som Morten Skotnes!

På slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet fikk Morten frem flere topputøvere, både blant gutter og jenter. I denne perioden vant B-30 både Forbundspokaler, kongepokaler og internasjonale medaljer, og Morten har svært mye av æren for dette. Han var også i flere år en viktig del av kvinnelandslagets trenerteam i den perioden da Norge faktisk hadde flere av verdens beste kvinneboksere. To av disse, Ingrid Brevik Hegle og Kari Jensen, representerte B-30 i flere internasjonale mesterskap, og begge tok medaljer i Europamesterskapet for seniorer!

Morten er fortsatt ofte å se i klubbens treningslokale, og hjelper både yngre og mer erfarne utøvere i deres kamp for å nå toppen i norsk boksing. Han er nok en av dem som har satt flest spor etter seg i klubben de siste 40 årene!